Policijska uprava Prijedor, u vremenskom periodu od 09.10. do 22.10.2017. godine provela je republičku akciju ”Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanje nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila”.

Tokom provođenja akcije na području Policijske uprave Prijedor ukupno je kontrolisano 1687 učesnika u saobraćaju, a zbog uočenih prekršaja policijski službenici su, izdavanjem prekršajnog naloga na licu mjesta, sankcionisali 1473 vozača ili 87,31% od ukupnog broja kontrolisanih. Zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine sankcionisano je 1176 učesnika ili 69,70%. Među sankcionisanim prekršajima prekoračenja brzine kretanja, u 330 slučajeva ili 28,06 % sankcionisanih prekršaja radi se o težim prekršajima, za koje su policijski službenici, pored novčane kazne, izrekli zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom i odredili kaznene bodove. Za 240 vozača je, pored novčane kazne, izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od jednog mjeseca i određena dva kaznena boda, dok je za 90 vozača ova zaštitna mjera izrečena u trajanju od  2 mjeseca i određena su 2 kaznena boda. U toku akcije policijski službenici Policijske uprave Prijedor su vozačima izrekli zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u ukupnom trajanju od 420 mjeseci i određeno im je 660 kaznenih bodova

Na području Policijske uprave Prijedor, tokom provođenja akcije, policijski službenici su u prosjeku dnevno izdavali 103 prekršajna naloga od kojih 84 zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Policijski službenici ove Policijske uprave i u narednom periodu nastaviće sa kontrolom brzine kretanja motornih vozila kao jednog od najčešćih uzroka saobraćajnih nezgoda, odnosno sa preduzimanjem svih potrebnih mjera i aktivnosti iz svoje nadležnosti na očuvanju i unapređenju dostignutog nivoa bezbjednosti saobraćaja.

PU Prijedor/prijedor24h

Foto ilustracija