U Bosni i Hercegovini će ovog vikenda preovladavati pretežno oblačno vreme s kišom, a prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), i naredni period obeležiće nestabilno vreme s umerenim količinama padavina.

U petak, prepodne u Bosni po kotlinama i uz rečne tokove će biti magle koja će biti izraženija i dugotrajnija u centralnim i istočnim područjima. Od sredine dana naoblačenje sa severa će se proširiti na celu BiH.

Od poslepodnevnih sati prema kraju dana u Bosni kiša, na vrhovima planina i sneg. Očekivana količina padavina je između 5 i 10 litara po metru kvadratnom. U Hercegovini više padavina krajem dana u severnim područjima, a u noći na subotu u ostalim delovima Hercegovine retko može pasti malo kiše.

Vetar prepodne slab južnog smera, a s dolaskom padavina menja smer na sever umerene jačine, prolazno i sa jakim udarima. U noći na subotu u Hercegovini i jugozapadu Bosne jačanje bure.

Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom će biti između dva i šest stepeni Celzijusovih, na jugu od sedam do 12. Najviša dnevna temperatura većinom između 15 i 20 stepeni Celzijusovih.

U subotu, u Bosni će preovladavati pretežno oblačno vreme. U jutarnjim satima slaba kiša u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini umerena naoblaka.

Vetar u Bosni pre podne umerene jačine severnog smera, a od poslepodnevnih sati vetar menja smera na jugo. U Hercegovini jaka bura koja će poslepodne oslabiti.

U nedelju, u Bosni prepodne umereno do pretežno oblačno vreme, a u Hercegovini umerena naoblaka. Od poslepodnevnih sati se očekuju padavine sa severa koje će se prema kraju dana proširiti na celu BiH.

Najniža jutarnja temperatura vazduha uglavnom će biti između jedan i pet stepeni Celzijusovih, a najviša između 12 i 18 stepeni Celzijusovih.

Anadolija/EuroBlic