Da bi žena smatrala muškarca privlačnim, osim fizičkog izgleda on treba zadovoljavati i neke druge faktore. Stručnjaci smatraju da oženjeni muškarci upravo imaju neke od tih ključnih faktora. Saznajte zašto slobodne žene “padaju” na oženjene muškarce.

1. Zato što su spremni na ozbiljnu vezu

Slobodne žene, koje traže ozbiljnu vezu iza sebe imaju brojne propale pokušaje s partnerima koji ili nisu bili sigurni što žele ili su spremno prihvatili činjenicu kako im je ljepše biti u prolaznoj vezi ili uživati u kratkoj avanturi. Upravo zbog toga, muškarac koji je odlučio život provesti s jednom osobom izgleda vrlo privlačno i poželjno.

2. Zato što znaju prihvatiti odgovornost

Iako smo svi itekako svjesni da brak ne mora nužno opisivati odgovornost, muškarcima koju su izrekli sudbonosno “da” statistika ide u korist. Istraživanje je potvrdilo kako većina oženjenih muškaraca je zaposlena te odgovorno brine za svoju porodicu. Iako to nije uvijek  slučaj, ova osobina ženama je vrlo pozitivna i privlačna.

3. Zato što se ne libe pokazati osjećaje

Žene koje su u potrazi za “onim pravim” svjesne su koliko je teško upoznati osobu koja zna što želi i koja će joj iskreno otkriti svoje planove, želje i namjere. Oženjeni muškarci svoje su osjećaje već pokazali osobi koju su odabrali za svoju životnu partnericu i to je osobina koja se doista cijeni.

Avaz