Opšta bolnica “Dr Mladen Stojanović” u Prijedoru danas je dobila 40 novih dušeka namijenjenih za Odjeljenje ginekologije koji su donacija Srpsko-američkog medicinskog udruženja sa sjedištem u Klivlendu.

Direktor bolnice Mirko Sovilj naveo je da je riječ o prvoj donatorskoj akciji u Republici Srpskoj koju realizuje ovo udruženje čiji su predstavnici nedavno bili u Prijedoru.

“Nakon upoznavanja sa radom naše ustanove i problemima sa kojima se susrećemo, te rezultatima koje uprkos tome postižemo, odlučeno je da, osim bolnice u Gradišci, i naša bolnica dobije donaciju”, rekao je Sovilj.

On je dodao da je ovo važna donacija, ističući da Bolnica nije u mogućnosti da češće nabavlja dušeke, krevete i posteljinu.

“Već neko vrijeme pokušavamo da donacijama obezbijedimo zamjenu dušeka. Do sada su zamijenjeni na Odjeljenju interne medicine, a preostaju nam odjeljenja neurologije, ortopedije i hirurgije”, pojasnio je Sovilj.

On je dodao da je donacija veoma važna za pacijente koji, osim adekvatne dijagnostike i medicinskog tretmana, očekuju i adekvatne uslove tokom boravka u bolnici.