?????????????????????????????????????????????????????????

Pucnjem iz pištolja, Dragan N. (51) iz Ralje ubio je juče oko 18 časova Jasminu J. (53) u selu Stojnik kod Sopota, a potom istim oružjem izvršio samoubistvo.

Tijela ovog para, koji navodno već dvije godine živi u vanbračnoj zajednici, su pronađena u zabačenom zaseoku u Stojniku, pored automobila marke “golf”.

Prema nezvaničnim infromacijama, Dragan je Jasminu upucao u vrat, a sebe u sljepoočnicu. Rane su bile smrtonosne, oboje su preminuli na licu mjesta.

Kako su “Novostima” ispričali mještani Stojnika, odnos Dragana i Jasmine je bio i više nego turbulentan.

“Viđali su se oko dvije godine”, rekla je jedna žiteljka ovog sopotskog sela.

“On je inače iz Ralje, tamo je imao ženu i dvoje djece, a Jasmina je iz Stojnika. Stalno su se svađali i mirili, on je odlazio i vraćao se. Ne znamo zašto je digao ruku na sebe i na nju, možda je u pitanju ljubomora. Jasmina je bila mnogo ljubomorna, branila mu je da pozdravlja žene, komšinice, pa čak i djevojčice. Uvijek je zbog toga galamila na njega, a ženama i djevojkama je prijetila”, kažu mještani.

Dragan je u selu važio za uglednog čovjeka, lovca. Išao je na takmičenja u gađanju glinenih golubova, nekada je u vlasništvu imao i poznatu kafanu. Komšije kažu da nije bio prijek, nije nikad napravio nijedan prekršaj niti je u životu imao posla sa policijom.

“Čuli smo da se on uvukao u velike dugove, da nije znao kako da ih vrati. Kad mu je propao posao sa tom kafanom, on je gajio piliće, ali od tog nije zarađivao dovoljno. Jasmina je željela da ide u Njemačku da zaradi koji dinar, međutim, nije otišla. Njena ljubomora i njegovi dugovi, vjerovatno mu se sve smučilo pa se odlučio za takav jeziv čin”, pričaju mještani.

Komšije kažu da je Jasmina “popustila sa živcima” otkako je dožijvela porodičnu tragediju. Navodno, njen muž se ubio tako što se zapalio, i od tad ona nije bila sposobna da se brine o zajedničkom sinu. Starateljstvo joj je bilo oduzeto. Utjehu je pronašla u vezi sa Draganom, kojoj, ma koliko je burna bila, niko nije mogao da nasluti ovako tragičan kraj.

BRAT NASLUTIO TRAGEDIJU

Draganov brat je, navodno, naslutio tragediju, ali nije uspio da spriječi brata da počini krvavi pir.

“Neposredno pred masakr, Dragan je pozvao brata i rekao mu “Dođi po auto, neće mi više trebati”. Brat je valjda znao da je u svađi sa Jasminom i naslutio je šta će se dogoditi. Pokušao je da ih pronađe, međutim, bilo je kasno”, rekle su komšije.

Novosti.rs