Porodice Trikić i Dunović danas su u Drvaru obilježile pet godina od smrti Jelene Trikić, tragično preminule “Majke Hrabrost”, koja je odbila liječenje tumora na mozgu da bi održala trudnoću i rodila sina Nikolu.

Na drvarskom groblju Spasovina danas su bili brojna rodbina, prijatelji, komšije i poznanici Trikićevih i Dunovićevih, kao i Jelenin sin Nikola, koji je u oktobru nedavno napunio pet godina.

– Nikola je i dalje jedno zdravo, živahno, veselo i pametno dijete. Ide u vrtić, a naredne godine bi trebalo da pođe u školu -poručio je za “SrpskaCafe” iz Drvara Nikolin otac Goran Dunović.

Na Jeleninom spomeniku u Drvaru su i dalje Goranovi stihovi: “Kada ti sunce umije lice, otvori plave oči radosnice, i pogledaj nas odozgo iz raja, jer priča o tebi biće do kraja. Bog ti dade anđeoska krila, da mi odletiš nježna i mila, pružio je svoju ruku svetu, najhrabrijem anđelu na svijetu”.

Podsjećamo, Jelena Trikić Dunović je preminula 16. novembra 2012. godine u Kliničkom centru Banjaluka u 32. godini. Od 2007. borila se sa teškim tumorom. Imala je dva operativna zahvata, a kasnije je liječena zračnom terapijom i citostaticima. Uprkos bolesti i preporukama ljekara, odbila je liječenje da bi stekla potomstvo. Povodom 9. januara i proslave i obilježavanja Dana i Krsne slave Republike Srpske Svetog arhiđakona Stefana, posthumno je odlikovana Ordenom Krsta milosrđa.

U Drvaru Jelenino ime nosi dječije obdanište.

SrpskaCafe.com)