Polaganjem vijenaca i prisluživanjem svijeća na spomen-obilježje poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske u zgradi Policijske uprave u Prijedoru, obilježena je krsna slava Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske – Sabor Svetog arhangela Mihaila.
Polaganju vijenaca i obredu lomljenja slavskog kolača prisustvovao je i direktor Policije Srpske Darko Ćulum, koji je pripadnicima Policijske uprave Prijedor čestitao krsnu slavu, u nadi da će i dalje profesionalno i odgovorno raditi svoj posao.

“Danas se sa posebnim osjećanjima prisjećamo svih naših kolega koji su život dali za slobodu i našu Republiku Srpsku”, rekao je Ćulum.

On ukupno 782 pripadnika MUP-a koji su poginuli u proteklom ratu, 74 je pripadnika nekadašnjeg CJB Prijedor i šest pripadnika Sedmog odreda specijalne brigade policije koja je bila stacionirana u Prijedoru.

Krsnu slavu pripadnicima PU Prijedor čestitao je i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je istakao da je bezbjednosna situacija u gradu na vrlo visokom nivou, te da već duže vrijeme nema nikakvih, pa ni međunacionalnih ekcesa.

“Doprinos tome je dala i policija sa čijim pripadnicima imamo veoma dobru saradnju i kojima danas čestitamo ovaj praznik”, rekao je Đaković.

Načelnik PU Prijedor Dalibor Ivanić rekao je novinarima da je ova svečana prilika iskorištena da se uruče tri službene legitimacije za tri penzionisana pripadnika MUP-a, što predstavlja veliko priznanje za njihov rad i ukazivanje dodatnog povjerenja.

“Riječima `jednom policajac, uvijek policajac`, Policijska uprava Prijedor poručuje da računa na svoje penzionere, s obzirom na njihovo veliko iskustvo. Činjenica je da bolje uočavaju bezbjednosne probleme i sigurno je da će nam biti od koristi u njihovom rješavanju”, rekao je Ivanić.

On je dodao da će ovim legitimacijama moći uvijek i na bilo kojem mjestu da se legitimišu kao penzionisani policajci, napominjući da su do sada ovu službenu legitimaciju dobila 43 penzionisana pripadnika prijedorske policije.

Ivanić je poželio penzionisanim policajcima da što duže nose te legitimacije i pozvao sve penzionisane pripadnike MUP-a Republike Srpske koji nisu podnijeli zahjev za službenu legitimaciju, da to učine.