Elivis Keljmendi, sin Nasera Keljmendija, vođa jedne od najjačih albanskih kriminalnih grupa na Balkanu, uhapšen je juče u zajedničkoj akciji beogradske i novosadske policije.

On se tereti za nedozvoljeno nošenje oružja, kao i nasilje u porodici. Policija je nakon Elvisovog hapšenja ušla u njegov stan u Beogradu i obavila prteres, piše “Informer”.

Međutim, ništa nije nezakonito pronađeno. Osumnjičeni sin albanskog dona biće danas priveden kod dežurnog nadležnog tužioca kod koga bi trebalo da se izjasni o krivičnim delima koja mu se stavljau na teret.

Inače, Naser Keljmendi, jedan od najtraženijih osoba koji je smatran vođom organizovane kriminalne grupe i koji se već godinama nalazi na “crnoj listi” SAD.

U pritvoru je od maja 2013. godine kada je uhapšen po Interpolovoj poternici. Keljmendi je uhapšen na Kosovu, gde je prebegao iz BiH preko Crne Gore, a nakon višemesečnog skrivanja. Specijalno tužilaštvo Kosova ga tereti za organizirani kriminal, ubistvo Ramiza Delalića i kupovinu, posedovanje, rasturanje i neovlašćenu prodaju raznih vrsta narkotika.

Suđenje Keljmendiju počelo je 2015. godine, kada je izjavio da se ne oseća krivim ni po jednoj tački optužnice. Po njemu, “proces je montiran u Bosni i Hercegovini”. Keljmendiju je sud u Prištini u junu ove godine dozvolio da se brani sa slobode.

Na dugačkoj listi Keljmendijevih kontroverznih prijatelja i najbližih saradnika su kako su mediji objavljivali bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj, bivši komandant snaga BiH u Srebrenici Naser Orić, kosovski biznismen Ekrem Luka, odbegli Safet Kalić Sajo iz Crne Gore i drugi.

ALO