Većina njih prvi put je prošetala modnom pistom, i to preksinoć u Gradskom pozorištu u Prijedoru, kada su u okviru muzičko-scenskog performansa “Fatalna žena”, čiji scenarij, režiju i koreografiju potpisuje top-model BiH Jelena Govedarica, spojile modu i profesiju kojom se bave.

Riječ je o supermamama koje su se našle u ulozi manekenki, ali i o uspješnim Prijedorčankama – doktoricama, direktoricama, profesoricama, bankarkama, frizerkama, sportistkinjama koje su poznate po sjajnim poslovnim rezultatima.

Pedijatarica Azra Pašalić tako je na modnoj pisti nosila kostim jedne domaće modne kuće. Kaže da je njen izlazak na scenu bio, ujedno, i podrška Jeleni.

– Poslovne žene, osim na poslu, mogu biti uspješne i u ulozi manekenki. Cijenim to što Jelena radi, vrijedna je i ovo je moj način da joj pomognem – kazala je Pašalić.

Jedna od supermama Olivera Brdar-Mirković, direktorica Osnovne škole, bila je u najboljem društvu – s njom je bila kćerka Anđela.

– Cijeli ovaj modno-scenski performans je jedna prelijepa igra, u kojoj svi učestvujemo i odlično se zabavljamo – rekla je ona.

Govedarica je bila zadovoljna svojim 53. modnim performansom i zbog pune sale prijedorskog pozorišta, ali i zato što je u tri mjeseca rada uspjela osmisliti priču u kojoj, osim mode, ima i glume i muzike. Glumački dio Jelena je dočarala kroz zajednički nastup sa prijedorskom glumicom Mirelom Predojević, u kojoj je prva bila političarka, a druga supruga političara.

Životna uloga

– Ovo je priča o fatalnosti. Ili je to životna uloga koju biramo ili se s tim rodimo i nosimo. Rješenje nisam dala nego sam ostavila publici na procjenu – kaže Govedarica.

Avaz