U Agenciji za lokalni ekonomski razvoj “Preda-PD” u Prijedoru danas je organizovana svečanost primopredaje opreme za tri prijedorske osnovne škole nabavljene putem projekta “Poboljšanje kvaliteta nastave u osnovnim školama”, koji je vrijedan 10.000 KM.
“Projekat se odnosi na opremanje kabineta, biblioteka, nabavku didaktičkih sredstava i instruktivnog materijala koji je od značaja za obezbjeđenje uslova – da škole mogu da prate razvojne trendove i koriste inovacije u radu sa djecom”, navela koordinator projekta Milena Gnjatović.

Oprema je nabavljena za osnovne škole “Petar Kočić”, “Petar Petrović NJegoš” i “Desanka Maksimović”.

Gnjatovićeva je novinarima rekla da projekat predstavlja zajedničku aktivnost Gradske uprave, Kompanije “Arselor Mital” i Agencije “Preda-PD”, čiji je cilj unapređenje kvaliteta osnovnog obrazovanja.

Rukovodilac službe opštih poslova u kompaniji “Arselor Mital” iz Prijedora Predrag Šorga istakao je da su nakon pozitivnih iskustava iz prethodnih projekata za unapređenje nastavnog procesa u srednjim školama, odlučili da i ove godine učestvuju u projektu.

“Naš cilj je razvoj obrazovanja i zajedno sa našim partnerima želimo da unaprijedimo nastavni proces i u osnovnim školama, kako bismo im stvorili bazu za što uspješnije školovanje”, kaže Šorga.