Hapšenje Martina Matijaševića, Srbina koji posjeduje i hrvatski pasoš, diglo je na noge policiju u Atini.

On je “pao” u luksuznoj vili sa 136 kilograma kokaina, a ono što policiju sada najviše zanima je – ko je i gdje je misteriozni Ivan, Matijaševićev glavni saradnik i prodavac.

Tridesetrogodišnji Srbin, koji je uhapšen u utorak ujutro u luksuznoj vili na Varkizi sa kokainom, jutros je odveden u sud na saslušanje.

Međutim, policija je sada svoju istragu fokusirala na misterioznog Ivana, koji je zapravo uspostavio kanal saobraćaja kokaina u Atini, očekujući da će od toga zaraditi 15 miliona evra.

Grčki mediji pišu da su pronašli sveske u kojima piše kako je Ivan kontaktirao sa poznatim brokerom i kako je ugovarao poslove.

Utvrđeno je da je droga koju su Martin i Ivan prodavali prokrijumčarena iz Južne Amerike i da je bila namenjena ljudima iz atinskog džet-seta.

U bilježnicama zaplenjenim kod uhapšenog Martina Matijaševića evidentiran je 31 kupac, čija imena je ručno pisao, ali ih mediji u Grčkoj za sada nisu objavili. Očekuje se da objavljivanje tih imena, tačnije kupaca kokaina izazove pravi zemljotres u atinskom džet-setu.

Identitet glavnog prodavca, Ivana zvanog Porše, još je enigma. Ono što je za sada poznato jeste da su Ivan i Martin, prema pisanju atinskih medija, namjeravali da u luksuznim dijelovima grčke prestonice oforme svoje narko-carstvo: kupe kuće i stanove, u kojima bi kokain skladištili i prodavali. Osim toga, kupovina nekretnina bila bi i pranje para zarađenih od prodaje narkotika.

Akcija razotkrivanja i hapšenja Martina Matijaševića započela je prije dvadesetak dana, kada su atinska policija i tužilaštvo od anonimnog izvora dobili informaciju da stranac od oko 30 do 35 godina, visok, mršaviji, tamne puti koji stanuje u oblasti Varkiza prodaje velike količine kokaina.

Ove informacije nadležnima je ispričao anonimni izvor čiji je identitet zbog velikog straha za njegovu bezbjednost strogo čuvana tajna.

Blic.rs