Radovan Đujić (72) uhapšen je zbog sumnje da je u proteklom periodu udarcima sekirom ubio sina Duška (44) u njihovoj porodičnoj kući u Brezičanima kod Prijedora. Ono što je šokiralo inspektore, ali i meštane ovog sela je da je Radovan još pre dva meseca najverovatnije ubio Duška i celo vreme živeo sa telom u kući.

Dok je Duškovo telo trunulo na hodniku na spratu, Radovan je tu živeo normalno sa još jednim sinom, kao da se ništa nije desilo.

Ovaj slučaj policija je otkrila sasvim slučajno, jer im je prijavljeno da Duška niko danima ne viđa.

– Policija je odmah izašla na lice mesta i prilikom pregleda kuće u hodniku su pronašli beživotno telo Duška koje je bilo u fazi raspadanja. Odmah je obavljen uviđaj uz prisustvo dežurnog tužioca i mrtvozornika, a pregledom tela uočeno je više povreda na glavi koji su nastale udarcima tupim predmetom – rekao je izvor blizak istrazi.

Meštani kažu da je Duško ubijen pre dva meseca, jer ga toliko dugo nisu ni viđali. Celo to vreme, Radovan je krio ubijenog sina na spratu kuće, dok je u prizemlju živeo sin Draško koji je inače mentalno zaostao.

Meštani kažu da se Radovan nakon ubistva ponašao kao da se ništa nije desilo. Čak je nedavno okupio komšije da peku rakiju kod njega u dvorištu.

– Bilo nam je čudno da Duška ne viđamo, a kada pitamo Radovana gde je, on je govorio da ne zna i da to nije njegova briga. Pre četiri dana pekao je sa komšijom rakiju odmah kraj stepenica koje vode na sprat kuće gde je bilo Duškovo telo. Nije nikome dao da se penje gore. I bilo nam je to sve čudno. Zato su komšije prijavile policiji da nema Duška – priča za „EuroBlic“, meštanin Vlado Ajdarić.

Navodi da Duško nije bio zaposlen te da je novac uzrok hladnokrvnog ubistva u porodici u kojoj su odnosi bili duboko narušeni.

– Radovan je prodao šumu i zaradio oko 4.000 KM. Duško je tražio od njega novac za struju i vodu, ali otac mu nije dao. Mislim da je zato Duško, koji je živeo sa bratom Draškom u prizemlju, otišao na sprat kod Radovana, verovatno su se posvađali i otac ga je sekirom udario u glavu i ubio – zaključuje Ajdarić.

I prvi komšija Đujića, Ostoja Šobot kaže da je šokiran ovim ubistvom.

– Raspitivao sam se po selu gde je Duško, neko je govorio da je otišao u Sarajevo, neko u bolnici, neko u zatvoru. Onda smo obavestili komšiju koji je policajac. Kada smo saznali da je ubijen, svi smo se iznenadili. Nije jednostavno kada se tako nešto desi u selu – ističe Šobot.

Meštani kažu da je drugi sin Draško, koji je mentalno bolestan, odmah smešten u odgovarajuću ustanovu. O njemu nema ko da se stara. Majka Milica, čija je smrtovnica još na zidu kuće umrla je pre dve godine.

Treći brat Mladen, živi u inostranstvu. Oko kuće koja je ostala pusta, sablasna je scena. Po dvorištu je bezbroj praznih flaša piva te kom od rakije koja je pečena pre par dana.

Obdukcija tela ubijenog

Telo Duška Đujića je posle pronalska prebačeno u Zavod za sudsku medicinu u Banjaluci gde je obavljena obdukcija.

– Proneđene su višestruke povrede glave nanesene tupim predmetom. Leš je u veoma lošem stanu, pa se nije moglo utvrdili da li je bilo nekih odbramenih rana – rekao je izvor blizak istrazi.

EuroBlic