Specijalci naoružani dugim cijevima jutros su pretresli više lokacija u Budvi, Herceg Novom i Nikšiću u kojima borave bezbjednosno interesantne osobe, potvrđeno je CdM-u iz policije.

Danas je pretrešeno 19 lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna osobe, a uhapšeni su B.B. (42) iz Herceg Novog i M.S. (33) i Budve.

Herceg Novom na deset lokacija policija je pronašla jednu  automatsku pušku sa 100 metaka cal 7.62mm, sedam ručnih bombi “M75”,  pištolj marke “CZ 99”, sa 15 komada municije cal 9mm, lovačku pušku tzv.pumparica, pušku tzv. italijanka, puška nepoznate marke, bez fabričkog broja. 18 komada pištoljske municije cal 7.62mm, sedam  komada pištoljske municije cal 357, 28 komada bojeve municije nepoznatog kalibra.

Pronađeno je i pet komada manevarske mucije, 12 komada puščane municije,  trotilski metak, puščana cijev,  eksplozivni štapin, tri  ručne radio veze, novac u iznosu od 5.000 eura, više potvrda u primopedaji novca u ukupnom iznosu od 13.350 eura, 1 metalni boks, 17 mobilnih telefona i 10 SIM kartica različitih mobilnih operatera i tri vozila visoke klase marke “BMW”, “VW Toureg” i “Volvo”.

Herceg Novom sedam osoba je privedeno. Uhapšen je B.B. (42) kod kojeg je pronađena veća količina oružja, municije i eksplozvnih materija.

“On će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok su u vezi sa ostalim licima koja su privedena konsultacije sa nadležnim tužiocem koje se odnose na njihovo procesuiranje u toku”, kazali su iz policije.

Budvi su izvršeni pretresi sedam objekata koje koriste M.S, Ž.J, E.R, N.M, Lj.B. i L.Š. U pretresima u tom gradu oduzeto je: lovačka puška, improvizovani pištolj – daljinski upravljač, više skupocjenih satova, određena količina razne municije, više mobilnih telefona, sredstva za komunikaciju – motorole, više komada hladnog oružja – noževi, zaštitni prsluk – pancir i rokovnik o novčanim transakcijama.

Nikšiću je na dvije lokacije koje koristi Nikšićanin  V.K. (62) pronađeno je i oduzeto osam komada eksplozivnog punjenja ukupne težine oko 800 grama i dva namotaja sporogorećeg štapina.

Predmetni eksploziv i štapini su oduzeti od V.K.

Budva, Herceg Novi

Juče je policija pretresla i više lokacija u Danilovgradu. Tokom ove akcije uhapšen je Danilovgrađanin Jovan Kalezić (40), a pronađeni su i oduzeti oružje, droga, sredstva komunikacije i vozila.

Crnogorska policija već mjesecima vodi intenzivnu borbu protiv kriminala.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u 14 akcija koje su sprovedene od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 214 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji.

Priveden je veliki broj lica, a oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari.

Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju.

cdm.me