Jaki udari vetra pogodili su i opštinu Vlasenica gde je uništeno desetak krovnih konstrukcija, a velike štete su načinjene i na SŠC „Milorad Vlačić”.

Prema podacima, koje smo dobili iz Službe civilne zaštite opštine Vlasenica probleme je napravilo i nekoliko drveća koje je palo na saobraćajnice ili objekte, a prevrnuto je i jedno vozilo.

– Mi smo obišli većinu mesta kako bi se upoznali sa štetama, a očekujemo da načelnik opštine formira komisiju koja će utvrditi tačnu štetu. Na desetak individualnih i jednom ugostiteljskom objektu je uništena krovna konstrukcija, a ima i nekoliko delimično oštećenih krovova. Na jednom mesto stablo je palo preko ulice, prevrnut je jedan manji kamion. Povređenih nema, a materijalna šteta će biti utvrđena nakon obilaska terena od strane stručne komisije – rekao je Jevtić.

Direktor SŠC „Milorad Vlačić” Goran Đurić kaže da je vetar potpuno uništio plastenik površine oko 90 kvadrata koji su koristili učenici poljoprivredne škole.

– Nekoliko prozora je skoro iščupano iz zida, a vetar je počeo da otkriva krov fislukturne sale. Odmah samo angažovali majstore da krenu sa sanacijom nastale štete, a zbog bezbednosti učenika sutra nećemo moći da držimo nastavu – rekao je Đurić.

EuroBlic