Od ranih jutarnjih sati nastavljena je potraga za Aldinom Mulićem, 28-godišnjim mladićem koji je prije dva dana upao u rijeku Miljacku, potvrdila je za Avaz.ba Majda Kovač, portparol Federalne uprave civilne zaštite.

– Potraga nije ni prekidana. Tokom noći rađeno je pod reflektorima, a od jutros smo u Visokom. U četiri čamca raspoređena su četiri tima obučena za pretragu na vodi i pod vodom. Tu je i podrška koja obavlja vizuelni pregled – dodaje Kovač.

Kaže da Federalna uprava civilne zaštite trenutno razmatra gdje postaviti štab.

Dodaje i da su obavljeni razgovori sa Termoelektranom Kakanj, te da su dobili odobrenje za pregled područja oko brane, takozvanog bazena.

– Tu je još jedna brana kod Kaknja, kroz koju se ne može proći i koju ćemo pretražiti – pojasnila je Kovač.

Nakon što su im stanovnici područja na kojem se obavlja pretraga pokazali mjesta gdje su se prije zadržavala tijela utopljenika, na ta područja raspoređene su ekipe.

Kovač najavljuje da će se danas u potragu za Muhićem uključiti i tim Civilne zaštite RS, a da će, kao i prethodna dva dana, u akciju ponovo biti uključene određene ekipe gorskih službi spašavanja.

– U stalnom smo kontaktu sa svim kantonalnim upravama Civilne zaštite. Policija iz Visokog je već uključena i uveliko radimo – kaže Kovač i dodaje da jedna ekipa ostaje u Sarajevu.

Prema njenim riječima, nakon dojave građana da su sinoć uočili nešto čudno u koritu Miljacke kod RTV doma, obavljenj je pregled tog područja, ali tijelo nije pronađeno.

Podsjećamo, jučer je u mjestu Čekrekčije kod Visokog pronađeno tijelo Irhana Foče, koji je u Miljacku skočio kako bi spasio Aldina Mulića.

Avaz