Slikarka iz Bara Danijela Kisić Petrović, koja je danas uhapšena zbog pokušaja likvidacije i u čijoj je kući pronađen arsenal oružja, posljednjih godina plijeni pažnju svih građana ove primorske opštine.

Ekcentrična umjetnica, poznata po svom ekstravagantnom oblačenju i napadnom šminkanju, pominje se i u branši preduzetništva kao vlasnica dvije firme Maxfor i Danfor za posredovanje, promet i usluge.

Bila je čest gost u sudnicama zbog brojnih podnesenih tužbi protiv sugrađana zbog imovine, a nerijetko je dolazila u sukob sa brojnim advokatima i sudijama.

Kisić Petrović je 13 godina živjela u Portorožu i Novom mestu u Sloveniji i ima slovenačko državljanstvo. Navodno je tamo radila u hotelima i zaradila slovenačku penziju.

Nasljedstvo koje je dobila od roditelja i rodbine je zapravo veliko zemljište na potezu Bar-Ulcinj, a imovinsko-pravni sporovi zbog istog učinili su je jednom od najintrigantnijih osoba u Baru.

Sa svojim sinom Kristoforom (30) živi u naselju Mirovica, nadomak Stare masline. Pored te kuće policija je pretresala i Danijelinu kuću koja se nalazi u naselju Utjeha. Policija je osumnjičenu pratila tri dana.

Ono što posebno intrigira javnost jeste da i podatak da Kisić Petrović navodno stoji iza dva paljenja vozila u Baru koja su se desila prošle godine na parkingu u centru grada.

Slikarka je navodno umiješana i u postavljanje eksploziva na kuću jednog Baranina.

Istraga će utvrditi zašto je Kisić Petrović u svojoj kući držala hekler sa dva okvira punim municije, škorpion sa tri okvira puna municije, revolver pištolj nn marke sa sedam komada municije, fantomka, lisice, gasni pištolj i za čiju je likvidaciju ovo oružje trebalo da bude upotrijebljeno.

Policija radi na ovom slučaju, a kako saznajemo, vrši se pretres još jednog objekta u vlasništu Kisić Petrović i njenog sina.

CDM.me