Na području Prijedora su tokom novembra evidentirana 73 krivična djela, nadležnom tužilaštvu podneseno je 67 izvještaja protiv 65 lica, a ukupna rasvijetljenost krivičnih djela iznosi 84,9 odsto.
Hačelnik Policijske uprave /PU/ Prijedor Dalibor Ivanić kaže da je evidentirano pet krivičnih djela protiv života i tijela, od čega dvije teške i tri lake povrede.

“Iz oblasti privrednog kriminaliteta, u ovom periodu evidentirano je sedam krivičnih djela, čijim je izvršenjem pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 45.000 KM”, rekao je Ivanić je na današnjoj konferenciji za novinare.

On je dodao da su Tužilaštvu BiH pripadnici PU Prijedor podnijeli izvještaj protiv četiri lica zbog sumnje da su počinila krivično djelo krijumčarenje ljudi na način da su omogućila ilegalan boravak na teritoriji BiH za sedam stranih državljana, ilegalnih migranata iz Irana i Avganistana.

“Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, u novembru je evidentirano je 2.230 prekršaja, te 56 saobraćajnih nezgoda, uz evidentno smanjenje broja saobraćajnih nezgoda sa teškim povredama za 50 odsto i 52,4 odsto sa lakim povredama”, kaže Ivanić.

Iz saobraćaja je isključeno 125 vozila, što je za 34,4 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine, pri čemu zbog tehničke neispravnosti 83 vozila. Isključena su i 243 vozača, od čega 196 zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Dalibor Ivanić istakao je da je stanje na području ove uprave stabilno.

Nakon obraćanja medijima, upriličen je tradicionalni novogodišnji prijem za novinare, na kojem je konstatovana korektna i profesionalna saradnja policije i medija.