Dječak i djevojčica tukli su se u banjalučkoj igraonici, a onda je djevojčicu udarila i majka trogodišnjaka. Takav snimak od sinoć kruži internetom.

Roditelji djevojčice poslali su ga novinarima, a žalili su se i policiji. Pred kameru nisu htjeli. Majka trogodišnjaka za ATV priča da vaspitačica nije vidjela da je njenog dječaka prije toga još jedno dijete udarilo nogom u glavu, a onda je, kaže, i djevojčica počela da ga grize. U afektu je, kaže, nepromišljeno postupila.

“Ja sam pogledala, vidim da je djetetu podliv od krvi na ruci, i ja sam u tom momentu uzela svoje dijete.Pod afektom tog događaja ja sam tu djevojčicu… imala sam fizički kontakt s njom. Prodrmala sam je valjda, u tom trenutku nisam to trebala da uradim”, ispričala je majka za ATV.

Policiji nije bio poznat identitet dječakove majke. Potvrdili su da im se sama prijavila, a za guranje tuđeg djeteta platila je propisanu kaznu.

“Nakon utvrđenog identiteta i razgovora o navedenim okolnostima, izdat je prekršajninalog zbog narušavanja javnog reda i mira”, navode iz policije.

U igraonici u kojoj se sve desilo nisu željeli pred kamere, ali kažu da ranije nisu imali takvih problema. Vaspitači kažu da u takvim situacijama, koje, na sreću, nisu česte, roditelji međusobno treba da riješe problem.

“Vaspitač ne može sam odreagovati možda u tom momentu. Ali ne zna niko kako će roditelj postupiti. A prvenstveno i roditelja – ne možeš tako postupiti, šta god se dešavalo između djece.Normalno je da ćeš ti paziti na svoje dijete, ali isto tako ne možeš tuđe dijete udarati”,kaže Marijana Ilisić, vaspitačica.

Majka dječaka poručila je da ne bi udarila tuđe dijete da je vaspitačica u igraonici na vrijeme razdvojila djecu. U svakom slučaju, kaže da će se izviniti roditeljima djevojčice.

ATV