U Prijedoru su predstavljena rukovodstva odbora Ujedinjene Srpske u Izbornoj jedinici jedan.

Nakon Oštre Luke i Kostajnice, stranačka rukovodstva dobili su Prijedor, Novi Grad i Kozarska Dubica. Predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić, istakao je da je ovo jedna od bolje organizovanih izbornih jedinica, te da će stranka biti spremna za naredne izbore.

Bivši sekretar prijedorskog Gradskog odbora PDP-a, Nenad Mejakić, od danas je vršilac dužnosti predsjednika Gradskog odbora Ujedinjene Srpske.

– Naše aktivnosti u narednom periodu biće usmjerene na to da oformimo što više mjesnih odbora, te da osnujemo izbornu skupštinu, gdje ćemo birati i druge organe partije – kaže Mejakić.

Na čelu dubičke Ujedinjene Srpske biće bivši NDP-ovac, Nenad Ličanin, dok će stranku u Novom Gradu predvoditi Miroslav Bajić. Cilj je jasan – što prije formirati opštinske odbore, početi pripreme za izbore.

– Vidjećemo u kom pravcu će sve ići. Nadam se da ćemo procentualno na regiji učiniti najbolje što možemo. Sa mnom je i predsjednik mladih i član glavnog odbora bivše stranke – ističe Ličanin.

Bajić navodi da će sa svojim programom obezbijediti uslove za ljepši život u Srpskoj.

Rukovodstva u Izbornoj jedinici jedan sačinjena su od afirmisanih i iskusnih političara, što je velika prednost, istakao je na otvaranju centralne kancelarije u Prijedoru, predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić.

– Danas smo zaključili da je ovo jedna od bolje organizovanih izbornih jedinica. U poziciji smo da naredne izbore dočekamo jako spremni. U ovom sastavu mi ne trebamo da se brinemo za mandat iz prijedorske izborne jedinice, što je i bio cilj Ujedinjene Srpske – rekao je Stevandić.

On je poručio da Ujedinjena Srpska nastavlja da raste i da predstavlja opciju koja ujedinjuje.

RTRS