Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Prijedoru da se kada je riječ o prodaji kapitala Rudnika željezne rude “LJubija” mora pažljivo pristupiti svakom pitanju, a posebno onim koja su tako važna u privrednom smislu.
“Razumijemo brigu gradonačelnika /Prijedora Milenka Đakovića/ i imali smo priliku da razgovaramo sa svima koji su relevantni kada je u pitanju LJubija i znamo kako ćemo se ponašati”, rekla je Cvijanovićeva na pitanje novinara koje se odnosi na izjavu gradonačelnika Prijedora da se prilikom prodaje kapitala Rudnika željezne rude “LJubija” mora voditi računa o važećim dokumentima kojima se odredilo pravo eksploatacije rude još 2004. godine.

Ona je dodala da je pitanje rudnika jedno od važnih i da će biti tretirano kako treba i u saradnji sa lokalnim vlastima, ali uzevši u obzir sve one prioritete koje je Vlada Srpske definisala u narednom periodu.

“Svi su dobro došli da razgovaraju, svako ko je zainteresovan i ko može da doprinese privrednoj slici Republike Srpske. Nemamo nikakav selektivan pristup u tom smislu i znamo da se mora ispoštovati interes Prijedora i Republike Srpske”, dodala je Cvijanovićeva.

Na pitanje da li to “Mital” dolazi u LJubiju, premijer Srpske je odgovorila da ima više zainteresovanih, te da će novinare pozvati da vide ko sve dolazi na pregovore.