Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas novogodišnji prijem za predstavnike svih vjerskih zajednica sa područja grada.
“Na opšte zadovoljstvo konstatovali smo da je Prijedor najmultietničnija lokalna zajednica u BiH i da su odnosi nacionalnih grupacija dostigli visok nivo i da u tom pravcu treba nastaviti”, rekao je Đaković novinarima nakon prijema u Gradskoj upravi Prijedor.

On je podsjetio da je ove godine bilo mnogo manifestacija i zajedničkih događaja u kojima su učestvovali predstavnici svih vjerskih zajednica, što je, kako je ocijenio, lijepa poruka svim građanima Prijedora i onima koji dolaze u ovaj grad.

Đaković je svima uputio čestitke povodom predstojećih novogodišnjih praznika, sa željom da zajednički nastave da grade Prijedor.

Tradicionalnom prijemu su prisustvovali protojerej stavrofor Ranko Maletić, glavni imam medžlisa Islamske zajednice Kozarac Amir Mahić, župnik prijedorske župe Marko Vidović i vikar episkopski grkokatoličke ukrajinske crkve u BiH Mihail Stahnek.

Zajednički je ocijenjeno da ovakvi skupovi, koji se organizuju više od jedne decenije, imaju za cilj postizanje dogovora o načinu na koji Prijedor može da ostane bezbjedan grad i kao takav pogodan za život i siguran za investitore.