Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izrazio je nadu da će se aktuelna crnogorska vlast vratiti pravom putu, odnosno Kosovu i Metohiji, i da će se pokajati što je priznala tobožnje nezavisno Kosovo.

“Taj čin aktuelne vlasti Crne Gore najveće je njeno izdajstvo u istoriji i to ne samo prema Kosovu, nego i prema Crnoj Gori”, rekao je mitropolit Amfilohije u Podgorici na promociji knjige “Od Kosova do Јadovna” umirovljenog vladike Atanasija.

Ocijenivši da se današnja Crna Gora “gradi na temeljima bratoubilaštva”, mitropolit Amfilohije je poručio da se na tome ne može izgraditi stabilna država.

“Kamen-temeljac današnje Crne Gore postavljen je prilikom rušenja kapele na Lovćenu, a priznanje lažne države Kosovo od crnogorske vlasti je nastavak tog zločina”, rekao je mitropolit Amfilohije.

On je poručio da će se Crna Gora “vratiti sebi kada se vrati Kosovu i Metohiji”.

“Crna Gora se mora graditi na idejama kralja Nikole i kralja Aleksandra Karađorđevića”, rekao je vladika Amfilohije i dodao da Crna Gora ne smije da zaboravi na stradanja na Kosovu i Metohiji.

Izvor: SRNA/RTRS