Četrdeset i tri pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice /SAЈ/ Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, od kojih je pet žena, dobila su danas crvene beretke nakon što su uspješno završili devetomjesečnu obuku.

Resorni ministar Dragan Lukač rekao je Srni da su SAЈ i MUP dobili novu snagu i potencijal za obavljanje najvažnijeg cilja – čuvanje bezbjednosti građana i njihove imovine.

“Ovi mladi ljudi su obučeni da se suprotstave onome što može da ugrozi građane ili Republiku Srpsku”, rekao je Lukač u Specijalnoj antiterorističkoj jedinici u Trnu kod Laktaša.

On je pripadnicima SAЈ-a čestitao uspješno završenu obuku, te poručio da uniformu i beretku nose časno i ponosno, jer to ne može svako, u šta su se i uvjerili nakon što su prošli jaku selekciju, zatim Policijsku akademiju i obuku za policajce specijalce.

Komandant SAЈ-a Dragan Ribić rekao je Srni da su pripadnici završili veoma zahtjevnu i tešku obuku koja je sprovedena kroz osnovne i specijalističke obuke.

“Oni najbolje znaju kroz šta su morali da prođu da bi bili punopravni članovi jedinice. Ponosan sam što imam ovakvu mladost u jedinici i MUP-u”, zaključio je Ribić.

Izvor: SRNA/RTRS