Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas tradicionalni novogodišnji prijem sa predstavnike Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata /SUBNOR/ i Udruženja penzionera.
Đaković je istakao da Gradska uprava ima korektne odnose sa starijim sugrađanima i pomaže im direktno iz budžeta grada.

“Posebno bih želio da istaknem njihovu organizovanost što, uz našu dobru uzajamnu saradnju, ova udruženja postižu mnogo”, rekao je Đaković novinarima nakon prijema.

Predsjednik Gradske organizacije SUBNOR-a Veljko Rodić rekao je da je ovo udruženje i dalje veoma aktivno i ima oko 700 članova, od kojih 80 učesnika Narodnooslobodilačkog rata.

“To nije mali broj i mi obavljamo sve što je prema našem programu, održavamo sve manifestacije kojima njegujemo tradiciju oslobodilačkog rata i pozivamo sve potomke da nam se priduže i pomognu rad udruženja”, naveo je Rodić.

Predsjednik Udruženja penzionera Slobodan Brdar rekao je da je današnji prijem prilika da se sumiraju rezultati saradnje sa Gradskom upravom koja je dugogodišnja i na zavidnom nivou.

“Ovo udruženje je na osnovu dugogodišnje saradnje sa gradskom administracijom dobilo više od 2.117.000 KM, i od tih sredstava podijeljeno je oko 18.000 jednokratnih novčanih pomoći i upućeno više od 3.000 naših članova u banjska lječilišta širom Srpske”, naglasio je Brdar.

On je dodao da je ovom udruženju već planirano 220.000 KM za iduću godinu, od čega će 130.000 KM biti utrošeno za jednokratne novčane pomoći, a ostatak za banjsko liječenje.