Niko i nikada iz SNSD-a nije prozivao ili etiketirao bilo koga u Srpskoj na nacionalnoj osnovi! Sa druge strane, SDS je krenuo upravo tim putem, poručio je ovo Radovan Kovačević, član Glavnog odbora SNSD-a, povodom nedavnog prozivanja Denisa Šulića, predsjednika Mladih socijaldemokrata, koje je došlo iz suprotnog političkog tabora.

– Imenom i prezimenom, ali i kao član Glavnog odbora SNSD-a, želim poručiti kolegama iz SDS-a – treba da se stidite. Mislio sam da SDS ne može pasti niže, ali se vi uvijek potrudite da nam dokažete kako za vas nijedno dno nije dovoljno nisko. Niko i nikada iz SNSD-a nije prozivao ili etiketirao bilo koga u Srpskoj na nacionalnoj osnovi. Niko i nikada iz SNSD-a nije rekao da bilo ko u Srpskoj ne može raditi bilo koji posao zato što je druge nacionalnosti. Mi smo u svojoj stranci uvijek imali ljude svih nacionalnosti, i to nam nikada nije bio problem. Kao što, očigledno je, ni građanima Srpske nije bio problem. Jedino što je u SNSD-u uvijek bilo bitno jeste da svi naši članovi moraju raditi u interesu naše države Republike Srpske – naveo je Kovačević.

kovacevic

Takođe, dodao je, kritike koje su iz SNSD-a upućene SDS-u, tiču se, kako je istakao, „onih koji su glasali za njih na osnovu politike koja ih je za SDS opredijelila“.

– A ta politika nije bila za dobrobit Republike Srpske. Želim reći i da sam ja ponosan na činjenicu da je Denis predsjednik omladine moje stranke, jer je upravo on dokaz da se isplati biti pošten, marljiv i posvećen. A s obzirom na to da imam tu sreću da poznajem Esada Šulića, siguran sam i da je Denis i te kako ponosan što je njegov sin. S druge strane, vi nemate na šta biti ponosni. Naprotiv – zaključio je Kovačević.

Nedavno su se u SDS-u osvrnuli na činjenicu da je predsjednik Mladih socijaldemokrata Denis Šulić, te posebno naglasili ime njegovog oca Esada.

– Zamislite nevjerovatnu situaciju da za predsjednika podmlatka Kju Kluks Klana bude imenovan crnac, predsjednik Hitlerjugenda da bude Jevrej, Mladih SDA ili HDZ da bude Srbin… Teško zamisliti, ali upravo nedavno nešto slično se desilo sa Miloradom Dodikom i njegovim ultra-šovinističkim SNSD-om i njegovim ogrankom Mladih – napisano je, između ostalog, u nedavnom saopštenju OO SDS-a Teslić.

sds

Koliko puta smo samo, dodali su u saopštenju, mogli čuti “iz usta Milorada Dodika najzapaljivije nacionalističke izjave upućene Bošnjacima-muslimanima, pa čak i u vulgarnom tonu, zabilježene u bezbroj intervjua i video snimaka”.

– Koliko puta smo mogli čuti od strane njega i članova njegove partije prozivanje opozicije da su nacionalni izdajnici, „sarajevske poturice“, „Bakirovi Srbi“, „bivši Srbi“ koji vode pro-bosansku politiku i slično u skladu sa totalitarnim ideologijama iz prve polovine 20-og vijeka. Zamislite zaprepaštenje nas koji smo prozivani mjesecima i godinama unazad na taj način od strane Milorada Dodika i njegovih sljedbenika da upravo zvaničnim saopštenjem SNSD-a saznamo da je za predsjednika Dodik-jugenda izabran neko ko se nikako ne uklapa u takvu nacionalnu i šovinističku retoriku i politiku SNSD-a, nego joj izrazito protivrječi. Iako je prošlo tri mjeseca od izbora ili bolje rečeno imenovanja Denisa (Esada) Šulića za predsjednika Mladih socijaldemokrata Republike Srpske, niko ali niko do juče nije spomenuo, ili se iz nekog razloga nije usudio da kaže da je dotični po nacionalnosti Bošnjak, a upravo to je učinio sam taj ultra-šovinistički i navodno anti-bosanski SNSD – poručeno je u pomenutom saopštenju.

SrpskaCafe