Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić pozvao je danas predstavnike vlasti na nivou BiH da hitno ili poprave stanje, ili se povuku iz vlasti i prepuste je nekome ko će to uspješno raditi.

– Stanje u BiH je turbulentno i ne garantuje bolju budućnost. Tamo nema skupštinske većine. Potpuno je blokirano donošenje zakona, upitan je evropski put i oni koji su doveli do ovakve situacije na nivou BiH treba hitno, ili da poprave stanje, ili da se povuku iz vlasti i prepuste nekome ko će to uspješno raditi – rekao je Pavić Srni.

On je naveo da su na nivou BiH “jedino radili sudovi i tužilaštvo”.

– A i za njih bi bilo najbolje da nisu uopšte ni radili – bilo bi danas više povjerenja među narodima i među entitetima i bilo bi boljeg razumijevanja prošlosti – ocijenio je Pavić.

On smatra da je u novoj godini neophodna stabilizacija prilika u BiH, ali da je teško povjerovati da ih mogu stabilizovati oni koji su sada na vlasti.

– Treba stvoriti povoljne uslove za izbore. Međutim, već sada se nagovještava da bi izbori mogli sve ostalo zasjeniti, a mi u DNS-u mislimo da je ekonomija iznad izbora i da je to ono što ni u jednom svom potezu niko ne smije zaboraviti – poručio je Pavić.

Prema njegovim riječima, potrebno je stvoriti ambijent povoljan za evropski put i za ubrzanje evropskog puta, kao i za privlačenje domaćih i stranih investicija.

– Ako zaista ova sadašnja koalicija na nivou BiH nije u stanju da to uradi, bolje bi bilo da se što prije povuče i pusti to drugima da rade – ponovio je Pavić.

On je istakao da je Republika Srpska ostala stabilna i izrazio zadovoljstvo što je DNS sa svojim koalicionim partnerima učestvovao u toj stabilnosti.

– Ima još toga za popraviti i raditi, ali siguran sam da će za to biti snage u narednoj godini – rekao je Pavić.

On je dodao da DNS uspješno završava 2017. godinu, da je proveo izbore unutar stranke, ojačao i obnovio se i da je spreman za dalje jačanje i povećanje broja članstva u stranci, te da je vrlo važno da je učestvovao u važnim događanjima i donošenju važnih odluka u Republici Srpskoj.

– Bili smo dio snaga koje su uspješno vodile Srpsku u ovoj godini. U Srpskoj očekujem stabilnu situaciju i da DNS bude jedan od faktora te stabilnosti. Na izborima iduće godine očekujem dobre rezultate i dosta promjena nakon izbora, jer mislim da će obnovljene snage koje kroz izbore dobiju povjerenje imati i nove ideje i nove snage za što bolje rezultate – zaključio je Pavić.

On je svim građanima Republike Srpske i BiH čestitao novogodišnje i božićne praznike i poželio im ličnu i porodičnu sreću, a članove DNS-a pozvao da u narednoj godini pokažu šta se to radilo svih ovih godina i da opravdaju povjerenje građana koje je prema DNS-u sve veće.

Izvor: SRNA/RTRS