Četrdesetosmogodišnji vozač automobila J. N. i njegova dvije godine mlađa saputnica iz “opel vectre” J. N., koji su povrijeđeni prilikom prevrtanja vozila na željezničke šine nakon sudara u Drinskoj ulici u Sarajevu, pušteni su iz bolnice na kućno liječenje.

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, vozač je zadobio teške povrede, dok je žena prošla sa lakšim povredama.

Do nesreće je došlo jučer kasno popodne, kada se njihovo vozilo u Drinskoj ulici kod broja 128 u opštini Novo Sarajevo sudarilo sa “opel corsom” kojom je upravljao 27-godišnji K. U. iz Prizrena. Nakon sudara, “vectra” je sletjela s ceste i prevrnula se niz padinu, da bi se zaustavila na željezničkim šinama koje prolaze ovim dijelom grada.

Nakon obavljenog uviđaja na mjestu nesreće, pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su vozača “opel corse” zbog počinjenog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa, a u vezi sa ugrožavanjem javnog prometa.

– Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage MUP-a KS nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela – saopćili su jutros iz sarajevske policije.

Faktor

Foto: Faktor