Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik  odlikovao je danas (9.1.2018.) povodom Dana Republike Srpske, Marka Pavića, predsjednika DNS-a, Ordenom zastave Republike Srpske za zlatnim vijencem, kao bivšeg gradonačelnika Prijedora.

Orden je dobio za rad i izvanredne zasluge u poslijeratnom razvoju Republike Srpske, učvršćenju mira i međunarodne saradnje, za rezultate i dostignuća od šireg značaja i razmjera u afirmaciji Republike Srpske.

Obraćajući se prisutnima, Pavić se zahvalio na ovom velikom priznanju za njegov dosadašnji rad. „Hvala narodu i vojci koji su stvorili Republiku Srpku. Ovo odlikovanje ima veću draž jer sam ga dobio danas, devetog januara, na Dan naše Republike. Time nam je stvorena dodatna obaveza da čuvamo Srpsku, pamtimo stradale za nju i radimo na boljem životu u Republici Srpskoj“ rekao je Pavić, dodajući da odlikivanja primaju u stabilnoj Srpkoj.

Podsjetio je i na činjenicu da je bilo pokušaja da se ukine Srpska i da se ospori njen dan. Sve to, naglasio je Pavić „daje nam dodatnu snagu da je očuvamo i borimo se za bolji život u njoj“.

„Dan Republike Srpske i Republika Srpka, to je ono sveto oko čega ćemo uvijek biti ujedinjeni. Republiku Srpsku je stvorio narod i to se ne može nikad poništiti. Pred nama je još puno obaveza, kako bi nam svima bilo bolje u našoj Republici“ istakao je Pavić i svim građanima Srpske, čestitao deveti januar.