U Prijedoru je danas podijeljeno 150 “Pasoša Republike Srpske”, tokom proslave Dana Republike koju je na malom gradskom trgu organizovala prijedorska organizacija Mladih socijaldemokrata u saradnji sa Gradskim odborom SNSD-a.Zamjenik predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Dragoslav Kabić naglasio je da su mnogi životi dati za Republiku Srpsku, koja je jedina vrijednost oko koje se svi zajedno mogu okupiti i koja mora biti ostavljena u amanet budućim generacijama.

Sekretar Mladih socijaldemokrata Republike Srpske Milenko Vujković čestitao je Dan Republike svim građanima, ističući da su dijeljenjem “Pasoša Republike Srpske” na svojesvrstan način željeli da promovišu turističke potencijale.

“U pasoše smo uvrstili 12 najatraktivnijih destinacija. Svjedoci smo da je ovih dana povećan broj turista u Srpskoj i smatramo da ovim aktivnostima možemo doprinijeti da taj broj bude još veći”, istakao je Vujković, navodeći da će danas širom Srpske biti podijeljeno oko 5.000 ovih pasoša.

Predsjednik prijedorskih Mladih socijaldemokrata Slobodan Javor rekao je novinarima da je ovo četvrta godina zaredom da organizuju ovu svečanost u saradnji sa Gradskim odborom SNSD-a Prijedor.

SRNA