Mladen Ivanić, počasni predsjednik PDP, biće definitivno kandidat ove partije ili za predsjednika Republike Srpske ili za srpskog člana Predsjedništva BiH, potvrdio je za Novosti Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a, i dodao da će se u narednih nekoliko mjeseci, poslije razgovora unutar SzP, tačno znati za koju funkciju će Ivanić biti kandidat.

– Istraživanja koja su rađena u posljednje vrijeme pokazuju da je Mladen Ivanić najpopularniji političar na opozicionoj strani. Međutim, što se tiče odluke o tome ko će, pored njega, biti zvanični kandidati, i za koju funkciju, ona će biti donesena zajednički poslije sastanka članica Saveza za promjene, a tu, prije svega, glavnu riječ imaju SDS, PDP I NDP – kaže Crnadak.

On očekuje da poslije odluke SzP o dva kandidata za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva kompletna opoziciona struktura i velika većina javnosti stanu iza dva kandidata SzP, i da će to biti polazna osnova za pobjedu opozicije na izborima.

Inače, u Savezu za promjene još traje licitacija u vezi sa imenima od strane SDS, kao najjače karike u SzP, i o tome koja će kandidatura pripasti ovoj partiji, pišu Novosti.