U selu Pediše kod Sokoca noćas je na imanju Ahmeta Vražalice izbio požar u kojem su izgorjela dva automobila “lada niva” i “golf 4”, te garaža.

Vatrogasci su uspjeli da spriječe širenje vatre na ostale objekte.

Komandir Vatrogasnog odjeljenja Sokolac Mile Šarac rekao je Srni da su vatrogasci došli oko 1.45 sati, kada je vatra bila u razbuktaloj fazi, te da je požar gašen jutros do 4.15 sati.

Pričinjena je velika materijalna šteta. Pripadnici Policijske stanice Sokolac su osigurali mjesto izbijanja požara i u toku je uviđaj.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopćeno je da je Policijskoj stanici Sokolac jutros oko 2.20 sati prijavljeno da u ovom mjestu gore dva vozila i pomoćni objekat vlasništvo I. V. iz Sokoca.

– Pripadnici Vatrogasne jedinice Sokolac ugasili su požar u kojem su vozila i navedeni objekat u potpunosti uništeni požarom. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i uviđaj mjesta događaja je u toku, kao i preduzimanje mjera i radnji s ciljem utvrđivanja okolnosti prijavljenog događaja – saopćili su iz PU Istočno Sarajevo

Izvor: Faktor