U zvorničkom selu Sopotnik, u trošnoj kući i uslovima nedostojnim čovjeka, borac prve kategorije Drago Stojanović i supruga Petra dočekali su zimu, snijeg i praznike. Patnja i neimaština sastavni su dio surove svakodnevice ovog bračnog para, čija je jedina želja da dobiju krov nad glavom.

U staroj oronuloj kući koja prokišnjava i bez kupatila Petra i Drago godinama žive. Duge zimske noći otežava činjenica da im je električna energija isključena prije tri godine, jer nisu imali od čega da plaćaju račune.

“Težak je život. Nemamo struje i prokišnjava”, rekao je Drago Stojanović.

“Nemam ni stvari kako treba, zamrzivač, frižider, nemam šporeta kako treba, nemam zamrzivača, ni struje, to mi je najbitnije, kao i kuća i krov nad glavom”, navela je Petra Stojanović.

Zahvaljujući minimalnoj Draginoj penziji nisu gladni, ali sve drugo nedostaje. Ni bolest ih nije zaobišla.

“Nisam sa zdravljem što rekao čovjek dobro, evo već tri puta već idem doktoru u bolnicu. I onda dajem dobro tu krv i tako  da ne plaćam bolnicu”, istakao je Drago.

Nekoliko puta komšije su im pomogle u hrani.

“Zato bi apelovao svim ljudima koji posmatraju ove kadrove da koliko god je moguće da pomognu u rješavanju ovih problema ovih komšija naših Petre i Drage. Јer zaista oni ne mogu sami ništa da učine”, dodao je komšija Velibor Kapur.

Stojanovići su starost dočekali sami. Luksuz nikada nisu imali, jedino što žele je da žive život dostojan čovjeka, a nadaju se da postoje ljudi velikog srca koji će im u tome i pomoći.

RTRS