Politički analitičar Srđan Perišić smatra da je ubistvo lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića iskorišćeno za pokretanje talasa antiruske histerije koja tinja među srpskom elitom da bi se zamaskirali pravi inspiratori i učesnici atentata, u kojem se, kako je ocijenio, vidi rukopis zapadnih tajnih službi.

“U svako političko ubistvo umiješan je i spoljni faktor, a ako pogledamo koje su to strane službe učestvovale ili sa strane posmatrale pripreme političkih ubistava, dolazi se do američkih službi”, rekao je Perišić.

On je napomenuo da je CIA poznata po političkim ubistvima, a da je pet elemenata na osnovu kojih CIA radi – širenje informacija i dezinformacija, likvidacija javnih ličnosti, državni udari i saradnja sa elitom.

“Kod ubistva Olivera Ivanovića prisutno je nekoliko elemenata. Širenje informacija – obavijestili su svoju javnost da se očekuju nemiri, teroristički akti. Preko naših “analitičara” su plasirali dezinformacije da Rusija stoji iza toga, zatim ubistvo i angažovanje dijela elite da objašnjava. Prva informacija da Rusija stoji iza ubistva došla je iz Prištine, od Azema Vlasija. I prvi su to prenijeli vesternizovani mediji”, objasnio je Perišić.

Oliver Ivanović ubijen je u atentatu 16. januara u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Sputnjik