Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ ocijenio je da je “današnji nastup trojca Saveza za promjene /SzP/ opasna i primitivna predstava očajnika suočenih sa sunovratom izdajničke politike koju već godinama vode protiv Republike Srpske”.

U saopštenju iz SNSD-a ističe se da “crnilo kojim pokušavaju da posljednjih dana oboje Republiku Srpsku neshvatljivo je i dugoročno štetno i to ne za predsjednika /Republike Srpske i SNSD-a/ Milorada Dodika i SNSD, već za Republiku Srpsku koju SzP navodno brani i to na način da od nje pravi crnu rupu regiona”.

“Uhvaćeni u nečasnoj namjeri da hapšenjem predsjednika Dodika pokušaju da ga politički pobijede, danas sipaju gomilu nebuloza oko rata, uniformi, automobila, vila, aviona, kamiona i ostalih predmeta, ne bi li pažnju javnosti skrenuli sa sramote na koju su bili spremni zarad par fotelja”, naglašavaju iz SNSD-a.

U saopštenju se navodi da “njihovo današnje obraćanje javnosti, koja nije podijeljena kako tvrde, i koja odlično razumije šta se dešava u Republici Srpskoj, naočigledniji je primjer govora mržnje i jadan pokušaj da se pobjegne od sluganske politike u Sarajevu”.

“Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nikada nije dovođen u vezu sa bilo čijim ubistvom, što je bio slučaj sa nekim ranijim predsjednicima Republike Srpske, a vidimo da su oni to zaboravili. I ne samo zaboravili, već počeli držati i lekcije o dostojanstvu i imidžu”, ističe se u saopštenju iz SNSD-a.

Izvor: SRNA/RTRS