Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH Perica Stanić rekao je da u nadležnosti ove agencije nije da istražuje lažne profile na društvenim mrežama, ali da će nadležnom policijskom tijelu proslijediti svaku korisnu informaciju o zloupotrebi imena novinara Senada Hadžifejzovića na Fejsbuku.

“Ukoliko SIPA dođe do bilo kakve korisne informacije, proslijediće je lokalnoj policiji, zavisno od mjesta prebivališta lica koje je počinilo to krivično djelo”, naveo je Stanić.

Sarajevski novinar i vlasnik “Fejs televizije” Senad Hadžifejzović rekao je ranije da nikada nije imao profil na Fejsbuku, te da je, za sada, nepoznati korisnik profila na ovoj društvenoj mreži zloupotrebio njegovo ime.

On je demantovao objave na profilu pod imenom Senad Hadžifejzović, u kojima je navedeno da je sin predsjednika Srpske Igor Dodik uhapšen u jednom lokalu zbog korištenja narkotika i da je proveo pola sata u policiji, te da je pušten nakon telefonskog poziva njegovog oca Milorada Dodika.

Hadžifejzović je istakao da je bezbroj puta uživo u svojim emisijama obavještavao gledaoce da nikada u životu nije imao profil na Fejsbuku.

On je pozvao SIPU i Obavještajno-bezbjednosnu agenciju, te ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da hitnom istragom utvrde ko je napravio lažni profil i ko je autor navedene vijesti, te ocijenio da ovakvi slučajevi nisu bezopasni.

Izvor: SRNA/RTRS