Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić ocijenio je da funkcioneri SDS-a u zajedničkim institucijama BiH napadaju institucije i predsjednika Republike Srpske u nemogućnosti da pokažu ijedan rezultat koji su ostvarili u interesu Srpske.

“Počela je godina najvećih SDS-ovih laži. U nemogućnosti da pokažu ijedan rezultat koji su ostvarili u interesu Republike Srpske, oni napadaju institucije i predsjednika Republike Srpske. Njihovi napadi su toliko prizemni i bezočni da im značaj ne daju ni njihove kolege iz takozvanog Saveza za promjene”, rekao je Špirić Srni.

Povodom jučerašnje konferencije za novinare funkcionera SDS-a u zajedničkim institucijama BiH na kojoj je iznesen niz optužbi na račun predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Špirić kaže da je neshvatljivo “lamentiranje nad jednom izgovorenom riječju i sazivanje konferencije za novinare posvećene tumačenju metafore riječi `poturice`”.

“Zanimljivo je da ih ranije nisu pogađale metafore `halal ministri` i `efendije` jer su tada tek ustoličeni na sarajevskim sećijama, a sada kada je došlo vrijeme da se ide pred narod i polažu računi, oni plaču zbog jednog slikovitog poređenja”, rekao je Špirić.

On kaže da je rukovodstvo SDS-a “izgleda svjesno da nije ispunilo misiju zbog koje su uvedeni u vlast u zajedničkim institucijama”.

“Nisu oslabili institucije Republike Srpske i, pored svih napora da to učine kroz Savjet ministara, nisu uspjeli srušiti predsjednika Republike Srpske, niti dovesti do njegovog, niti hapšenja viđenijih ljudi iz SNSD-a, a na tome neprestano rade”, napomenuo je Špirić.

On kaže da “sadašnja postava SDS-a ne bi ni postojala da im nisu, nažalost, pohapšeni lideri ili nekadašnji stranački vrh bolji od njih, na čemu su oni predano radili”.

“Kada bi naš narod znao koliko su pripejd kartica koje su im dodijeljene u Sarajevu potrošili funkcioneri SDS-a na lociranje i hapšenje Radovana Karadžića i Ratka Mladića, oni bi odavno bili prošlost. Hapšenja su njihov moto u političkoj borbi, ali im ovoga puta poručujemo – `Uzalud vam trud svirači!` ili, kako narod kaže, `Šta dočeka, moj sokole, da te gavran goni`”, rekao je Špirić.

Zaslijepljeni mržnjom, kaže Špirić, oni i ne vide da je terorizam stvarna opasnost za demokratska društva Evrope i cijelog svijeta.

“Za njih je opasnost samo onaj koji je politički jači, koji ih je prozreo i raskrinkao i kome narod vjeruje. A kome narod vjeruje već godinama ponovo će vidjeti u oktobru i nikakve im laži neće pomoći da sačuvaju pozicije u Sarajevu, jer su obraz već odavno izgubili”, smatra Špirić.

Izvor: SRNA/RTRS