Lijepo vrijeme nastavit će se i prvim danima narednog vikenda, s tim da od četvrtka dolazi naoblačenje, zatim kiša, susnježica i snijeg.

PONEDJELJAK: U Republici Srpasko i Federaciji BiH će većinom preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne je izgledna magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima, Krajini, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar u Bosni slab južnog smjera. U Hercegovini vjetar slab sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni.

UTORAK: U Republici Srpasko i Federaciji BiH sunčano vrijeme sa malom do umjerenom naoblakom. Krajem dana povečanje oblačnosti na zapadu i jugozapadu Bosne i u Hercegovini. Vjetar u Bosni slab južnog i jugozapadnog smjera.

U Hercegovini vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni.

SRIJEDA: Više oblačnosti na zapadu i jugozapadu Republici Srpaske i Federaciji BiH. U ostalim područjima umjerena naoblaka, prolazno i pretežno oblačno. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 stepeni.

ČETVRTAK: Povremeno slaba kiša u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jače naoblačenje sa jačim padavinama se očekuje sa sjeverozapada u noći na petak. Većinom kiša, na planinama snijeg. U Krajini je u nizinama izgledna susnježica ili snijeg. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 stepena, na jugu do 5°C, a u Krajini i do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni.

Avaz