Već nekoliko godina Autobuska stanica u Novom Gradu nije u funkciji. Opština je nakon stečaja kupila Autobusku stanicu. U toku su pripreme za njeno ponovno aktiviranje.

Na prijedlog rukovodstva opštine odbornici Skupštine opštine Novi Grad donijeli su odluku da se kupi Autobuska stanica koja se našla na licitaciji. Time je ona postala vlasništvo opštine.

“Ono što razmišljamo oko aktiviranja Autobuske stanice jeste da imamo dva pravca. Da formiramo jedno malo preduzeće koje će morati biti prihodno pozitivno ili da damo u neku vrstu koncesije nekom od prevoznika”, naveo je načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača.

Autobuska stanica u Novom Gradu izgrađena je osamdesetih godina prošlog vijeka. Djelovala je u sastavu Transportnog preduzeća “Kozaraprevoz” do stečajnog postupka. Građani podržavaju odluku da se ponovo uredi Autobuska stanica.

U opštini ističu da bi u roku od mjesec dana trebalo da bude završena procedura uknjiženja imovine, potom uređenje i stavljanje u funkciju. To će posebno mnogo značiti za đake putnike jer sada koriste stajališta uz magistralne puteve koja nisu bezbjedna.

RTRS