Sala društvenog doma u Pejićima , u srijedu 31. januara , bila je pretjesna da primi sve one koji su željeli da budu dio “Večeri kulturnog stvaralaštva”. Program su otvorili učenici OŠ „Branko Radičević“ Petrovo – Područnog odjeljenja Pejići , koji su se predstavili  recitacijama, glumom , pjesmama i plesom.

U cjelovečernjem programu nastupili su članovi folklornog ansambla KUD „Saničani“ , izvorna grupa „Borino jato“ , izvorno pjevačko društvo „Usorci“ i frulaš Rajko Kecman

Brojne posjetioce, u ime Grada Prijedora , pokrovitelja“Večeri kulturnog stvaralaštva“, pozdravio je zamjenik gradonačelnika Aleksandar Miljuš, koji je istakao veliki značaj ove manifestacije za kulturni život u prijedorskim selima.

 „Večeri kulturnog stvaralaštva“ priređuju se s ciljem podsticanja i promovisanja rada kulturnih stvaralaca , svih generacija , posebno mladih ,  uz „vraćanje“ kulturnih sadržaja u seoske društvene domove.

Medijski pokrovitelj je IPC „Kozarski vjesnik“ a prijatelji manifestacije „Autotransport“ Prijedor i Tvornica keksa MIRA , članica KRAŠ grupe.

prijedor24h