U Republici Srpskoj sutra će biti oblačno vrijeme sa kišom i snijegom, na jugu s grmljavinom i obilnijim padavinama, te postepenim padom temperature.

U toku noći, ujutro i prijepodne oblačno s kišom, a na zapadu sa snijegom na planinama i brdovitim predjelima uz formiranje snježnog pokrivača, te u nižim krajevima susnježicom i snijegom. U Hercegovini obilne padavine uz pljuskove i grmljavinu.

Tokom dana umjerene do jake padavine a zona snijega se polako širi na istok, najviše u planinskom pojasu. Prema noći jenjavanje padavina, na sjeveroistoku i u centralnim predjelima i suvo. Na zapadu i jugozapadu mjestimično sa snijegom, na jugu sa kišom pljuskovitog karaktera ali manjih intenziteta.

Vjetar, umjeren i jak južnih smjerova sa olujnim udarima na istoku, a na zapadu i sjeveru vjetar skreće na sjeverni i sjeverozapadni umjerene jačine.

Јutarnja temperatura vazduha od u Krajini od minus jedan do tri, u ostalim krajevima do sedam stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura od nula do tri, na jugu i istoku do 10 stepeni uz zahlađenje u drugom dijelu dana i u ovim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozi meteorloga, u nedjelju, 4. februara jutro oblačno i hladnije na zapadu, na jugozapadu, istoku i jugoistoku oblačno uz snijeg mjestimično. Dijelom na sjeveru i sjeveroistoku suvo uz promjenjivu do pretežnu oblačnost.

Tokom dana ostaje slično vrijeme, na zapadu centralnom pojasu sa slabim u planinama umjerenim snijegom, na jugu sa po kojim pljuskom a suvo od centralnih do sjevernih i sjeveroistočnih predjela.

Uveče sa snijegom samo u centralnom planinskom pojasu do istoka a na jugu i sjeveru suvo, uz djelomično kidanje oblačnosti. Vjetar umjeren i pojačan sjeveroistočni.

Јutarnja temperatura od minus tri do jedan stepen, na jugu Hercegovine oko četiri, a u višim predjelima do minus pet. Najviša dnevna temperatura od nula do pet, na jugu do osam stepeni.

U ponedjeljak, 5. februara jutro s promjenjivom do pretežnom oblačnošću i hladno. Tokom dana ostaje hladno, u kotlinskim predjelima s maglom, a popodne s promjenjivom, ponegdje povećanom oblačnošću, te mogućnošću samo provijavanja snijega na krajnjem zapadu i istoku.

Vjetar slab i promjenjiv, na jugu slaba bura. Јutarnja temperatura od minus šest do minus dva, na jugu Hercegovine oko nula stepeni, a u višim predjelima do minus osam. Najviša dnevna temperatura od nula do četiri stepena Celzijusova, na jugu do 10.

U utorak, 6. februara jutro s promjenjivom do pretežnom oblačnošću, u kotlinskim predjelima sa maglom ili niskom oblačnošću, suvo i hladno. Tokom dana slično, na zapadu i sjeveru oblačno, od centralnih predjela na jug sa promjenjivom oblačnošću, pa može biti i sunčanih intervala.

Prema večeri naoblačenje sa sjeverozapada donosi novo naoblačenje i slabe padavine uglavnom snježne prvo na sjeveru a u noći i u centralnom pojasu. Na jugu ostaje suvo.

Vjetar slab sjeverni, na jugu slaba bura. Јutarnja temperatura vazduha od minus pet do minus jedan, na jugu Hercegovine oko dva, a u višim predjelima do minus sedam stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha od nula do pet, na jugu do devet stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA/RTRS