U Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje Elfeti Veseli i Sakibu Haliloviću za ubistvo dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića 1992. godine kod Zvornika.

Tužilaštvo BiH tereti Elfetu Veseli da je, kao pripadnik Diverzantskog voda Komande združenih jedinica Liplje, Kamenica takozvane Armije BiH, u drugoj polovini jula ili prvoj polovini avgusta 1992. godine ubila dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića u naselju Bajrići-Novo Selo, na području Kamenice.

Prema optužnici, ona je na najsvirepiji način ubila dječaka tako što mu je, dok je bio na biciklu, prišla s leđa i zaklala ga nožem.

U optužnici je navedeno da je Sakib Halilović, koji je bio komandant Diverzantskog voda, znao da je njegova podređena počinila ovo krivično djelo, ali da nije preduzeo neophodne mjere da bude kažnjena.

Na ročištu održanom 23. januara, tužilac Miroslav Јanjić uložio je još jedan materijalni dokaz – zapisnik Osnovnog suda u Zvorniku od 14. juna 1993. godine o identifikaciji i spoljnom pregledu posmrtnih ostataka dječaka.

Јanjić je tada rekao da će svjedoka, koji ima specifično zanimanje i mora biti u mjestu gdje radi, ispitati posredstvom video-linka čim za to budu ispunjeni uslovi.

Početak ročišta zakazan je za 12.00 časova.

Izvor: SRNA/RTRS