U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u subotu se očekuje oblačno vrijeme s kišom i snijegom, na jugu s grmljavinom i obilnijim padavinama, te postepenim padom temperature.

U toku noći, ujutro i prije podne biće oblačno s kišom, a na zapadu i brdovitim predjelima uz formiranje snježnog pokrivača, te u nižim krajevima susnježicom i snijegom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Hercegovini su moguće obilne padavine uz pljuskove i grmljavinu.

Tokom dana umjerene do jake padavine.

Zona snijega se polako širi na istok, najviše u planinskom pojasu. Prema noći očekuje se jenjavanje padavina, a na sjeveroistoku i u centralnim predjelima biće suvo.

Vjetar umjeren i jak južnih smjerova sa olujnim udarima očekuje se na istoku, a na zapadu i sjeveru vjetar skreće na sjeverni i sjeverozapadni umjerene jačine.

Јutarnja temperatura vazduha u Krajini će biti od minus jedan do tri, u ostalim krajevima do sedam, a najviša dnevna od nula do tri, na jugu i istoku do 10 stepeni Celzijusovih uz zahlađenje u drugom dijelu dana i u ovim krajevima.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas narandžasto upozorenje zbog jakih i olujnih udara juga.

Upozorenje je objavljeno za Hercegovinu, jugozapadne, centralne i istočne dijelove BiH, a odnosi se na vrijeme od 18.00 časova do sutra do 15.00 časova.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas preovladava oblačno vrijeme sa kišom.

prijedor24h