Predsjedništvo DNS-a zaključilo je danas da se ova stranka mora zalagati za konstitutivnost Srba u četiri kantona u Federaciji BiH u kojima Srbi nisu čak ni konstitutivni, saopštio je predsjednik DNS-a Marko Pavić.Pavić je nakon sjednice Predsjedništva DNS-a u Banjaluci rekao novinarima da DNS neće ući u bilo koju vlast koja neće omogućiti konstitutivnost Srba, bila ta vlast na nivou FBiH ili na nivou BiH koja može uticati na konstitutivnost naroda.

Pavić je rekao da je dogovorena izrada izvoda skraćenog programa DNS-a koji važi do 2020. godine sa kojim će se građani moći upoznati, a čiji su glavni ciljevi očuvanje ustavnog poretka Republike Srpske, poštovanje Dejtonskog sporazuma, protivljenje prenosu ovlaštenja na nivo BiH, rješavanje ekonomskih pitanja i izbacivanje politikanstva iz skupštinskih sala.

On je rekao da bi, prema izbornom programu DNS,-a jedna od dvije ključne kandidatske funkcije na predstojećim izborima trebalo da pripadne DNS-u.

“Rezultati anketa govore da je DNS stalno u usponu i da raste i da dobro stanje u stranci garantuje dobar izborni rezultat na narednim izborima”, dodao je Pavić.

On je rekao da DNS želi da stavove ove stranke što više približi građanima i biračima da bi oni mogli donijeti pravilnu odluku i dati povjerenje DNS-u na predstojećim izborima.

“Opredjeljenje DNS-a jeste da na predstojećim izborima osvojimo više od 100.000 glasova i  više od 12 poslanika”, dodao je Pavić.

DNS/prijedor24h