Predsjednik Mladih HDZ-a Mario Mikulić poručio je bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da “ratuje za nova radna mjesta i projekte koji donose bolje svima”.

“Danas kada se BiH nalazi pred velikim izazovima od kojih je jedan od najvažnijih odlazak mladih porodica, pojedinci koji sebe nazivaju liderom u javnom prostoru spominju ratove i konflikte. Pozivam te iste da ratuju za ono za šta ih je narod birao, a to je borba za nova radna mjesta, za nas mlade, za naše bolje sutra, za projekte koji donose bolje svima nama”, rekao je Mikulić.

Mikulić kaže da u trenutku dok mladi ljudi na stanicama širom BiH kupuju jednosmjerne karte za zemlje Evropske unije tražeći bolju i sigurniju budućnost za sebe i svoju djecu i dok se BiH nalazi na putu evroatlantskih integracija ovakve i slične izjave vodećih političara su kako navodi, opasne i nepotrebne.

“Problemi se rješavaju dijalogom i upravo dijalogom će se riješiti problem donošenja novog Izbornog zakona i Zakona o RTV sistemu BiH, socio-ekonomski problemi, vladavina prava, odgovori na Upitnik Europske komisije, približavanje NATO BiH i sva druga važna pitanja u BiH, a svima onima koji misle da će konfliktnim izjavama uplašiti hrvatski narod da se bori za ravnopravan položaj u BiH, poručujem da im to neće proći”, zaključuje Mikulić.

Izvor: Agencije