Dragan Todorović (20) iz mesta Lipolist kod Šapca stradao je juče rano ujutru u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u tom mestu. Njegov stariji brat Goran (22) samo pukom srećom uspeo je da se spase.

Kako “Blic” saznaje, tragedija porodice Todorović kod Šapca dogodila se juče oko 10 sati ujutru, kada su braća, koja nemaju položeni vozački ispit, uzela od komšinice automobil kako bi natočili gorivo u njega.

– Ni jedan od njih nema vozačku dozvolu. Oni su ujutru otišli kod komšinice kojoj je trebalo da iseku drva. Ona im je dala automobil marke “ford k” italijanskih registarskih oznaka, kako bi otišli da sipaju gorivo i završe neke obaveze. Spakovali su alat u automobil i krenuli ka benzinskoj stanici – priča izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Da li je komšinica znala da nijedan od njih nema vozačku još nije poznato, a nesrećni mladići, neiskusni za volanom, uspeli su da se odvezu tek nekoliko kilometara od nje pre nego što su izgubili kontrolu nad vozilom.

– Na ulici je bilo leda, a kako su oni neiskusni za volanom, nisu mogli da voze u tim uslovima. Sleteli su sa puta u kanal i faktički se obmotali kolima oko drveta – priča izvor “Blica”.

Meštani koji žive u kućama nedaleko od mesta stravične nesreće ispričali su kako su čuli da je nešto puklo, a kada su izašli ispred svojih kuća, pretrnuli su pred užasavajućim prizorom.

 

Vozač automobila, Goran, od jačine udarca ispao je iz kola, dok je njegov mlađi brat preminuo na licu mesta.

– Automobil je bio potpuno smrskan. Alat iz njega bio je razbacan po čitavoj ulici. Nije bilo šanse da suvozač preživi. Njegov brat teško je povređen i pitanje je hoće li on preživeti – priča izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, samo tri dana pre tragedije u Lipolistu, roditelji ova dva mladića otputovali su u Nemačku da rade.

Sudarilo se 11 automobila

Lančani sudar 11 vozila dogodio se juče oko sedam sati ujutru na mostu koji povezuje Sremsku Mitrovicu i Mačvansku Mitrovicu. U sudaru je teže povređena jedna osoba, a nekoliko lakše. Svi povređeni prevezeni su u bolnicu, ali, kako saznajemo, niko nema povrede opasne po život. Inače, put je bio prekriven poledicom.

Blic