Trijumfom ekipe „Savia Transporti“ iz Novog Grada završen je Turnir u malom fudbalu “Prijedor 2018” za seniore, na kom su se u osam grupa takmičile 32 ekipe. Visokim rezultatom 6:3 mladi tim „Savia Transporti“ deklasirao je favorite Turnira, pobjednika takmičenja u Banja Luci, ekipu “Čelinca”. Gosti iz Čelinca, među kojim su i trojica bivših igrača “Rudar Prijedora”, djelovali su kao raštimani orkestar.

Poslije vodećeg gola Antonića, Džombić je izjednačio na 1:1. Na 2:1 povisio je Mešić a poslije drugog gola Antonića i rezultata 3:1 nazirao se brodolom “Čelinca”. Novljani su prisilili protivničkog igrača Deušića da postigne autogol, a Džombić je svojim drugim golom smanjio na 4:2. Đukanović je povisio na 5:2 a Janković je ublažio poraz na 3:5. Konačnih 6:3 za „Savia Transporte“ postiže Sanel Ilijazović.

Za najboljeg igrača Turnira  proglašen je Ljuban Antonić iz pobjedničke ekipe „Savia Transporti”.

Priznanje za najboljeg igrača dobio je Vladimir Džombić iz ekipe“Čelinac”.

Mile Vučenović iz  trećeplasirane ekipe “Penda Bistrica ” je najbolji golman.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je uz pehar i diplome pobjedničkoj ekipi uručio novčanu nagradu od 5.000 KM, poklon grada Prijedora, pokrovitelja Turnira. Drugoplasiranoj ekipi pripale su 2.000 KM.

U rezultatski neizvjesnom meču  za treće mjesto ekipa “Penda Bistrica ” je rezultatom 3:2 pobjedila sastav “Gril Pikant”. Za pobjedničku ekipu strijelci su bili: Slađenko janković, Mirko Hrvaćanin i Borislav Grahovac. Golove za “Gril Pikant” postigli su Danijel Koralija i Davor Žabić.

Ekipa “Penda Bistrica” je nagrađena sa 1.000 KM. Ljubitelji fudbala mogli su uživati u igri, golovima i dobrim odbranama golmana.

U svom obraćanju, prilikom zatvaranja Turnira,  gradonačelnik Milenko Đaković je pohvalio sve učesnike Turnira i organizacioni tim koji je uspio organizovati takmičenje. Poželio je da naredni  turniri budu masovniji i sa ekipama iz regiona.

Organizator Turnira bila je Javna ustanova “Dvorana Mladost” uz pomoć sponzora i pokrovitelja Grada Prijedora.

KV