Na sjednici Skupštine grada Prijedora ukazano je na problem što u noćnim časovima u ovom gradu nema dežurne apoteke. Gradonačelnik kaže da je za ove namjene potrebno 109.000 maraka i da će se raditi na rješavanju ovog problema.

Razmatran je i prijedlog rješenja o imenovanju Savjeta za izradu izmjene dijela Regulacionog plana „Ljubija“ na teritoriji Prijedora i Oštre Luke.

Cilj izmjena dijela regulacionog plana na Centralnim rudištima ljubijskog kopa je obezbjeđenje biomase za potrebe „Toplane“.

Odbornici PDP-a ukazali su na problem nedostataka dežurne apoteke u noćnim časovima.

Dalibor Grabež, odbornik PDP-a naglasio je da Prijedor, za razliku od Dubice, koja je dosta manji grad, nema dežurnu apoteku noću.

U gradskoj upravi kažu da je za šaltersku prodaju i plate radnika dežurne apoteke, neophodno godišnje obezbijediti 109.000 maraka, dok iz Gradske apoteke poručuju da je noćno dežurstvo nepotrebno i finansijski neopravdano.

“Da postoji ijedan procenat tog ekonomskog interesa da se bilo šta može iskalkulisati u tom noćnom dežurstvu, budite sigurni da bi mi odavno svi dežurali”, rekao je direktor ЈZAU “Gradska apoteka” Milan Kubat.

Na ovoj sjednici prvi put je korišćena nova oprema za tonsko i video praćenje zasjedanja, poput one u Parlamentu Srpske.

RTRS