U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u nedjelju će prijepodne biti slab snijeg i hladnije, a poslijepodne se očekuje prestanak padavina, uz dnevnu temperaturu vazduha do pet stepeni Celzijusovih.

Ujutru i prijepodne biće oblačno uz slab snijeg, na jugu Hercegovine pretežno suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha biće od minus tri do nula, u višim predjelima od minus šest, na jugu do tri stepena Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura vazduha biće od nula do pet, na jugu oko 10, u višim krajevima od minus tri stepena Celzijusovih.

Sredinom dana padavine prestaju u većini predjela, samo će na jugoistoku i dalje provejevati slab snijeg. Popodne u svim predjelima biće bez padavina.

Uveče i u noći doći će do razvedravanja uz sve hladnije vrijeme.

Vjetar će biti slab sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini i jugozapadu prije podne biće umjerena bura koja će u drugoj polovini dana oslabiti saopštio je Federalni hidrometeorološki zavoda.

Temperatura vazduha u 13.00 časova: Bjelašnica minus sedam, Mrakovica i Kneževo minus dva, Han Pijesak i Manjača minus jedan, Kalinovik, Krupa na Uni i
Kotor Varoš nula, Bijeljina, Zvornik, Mrkonjić Grad, Ribnik, Srbac, Istočno Sarajevo i Sarajevo jedan, Banjaluka, Novi Grad, Prijedor, Šipovo i Krupa na Vrbasu dva, Višegrad, Gacko, Doboj i Sokolac tri, Nevesinje, Tuzla i Srebrenica četiri, Rudo i Bugojno pet, Bileća devet, Trebinje 10, Mostar 11, Neum 12 stepeni Celzijusovih.

Izvor: SRNA/RTRS