Odbornik PDP-a u Skupštini grada Prijedor Dalibor Grabež ukazao je na problem nepostojanja dežurne apoteke u gradu i dodao da je ovo pitanje kandidovao na sjednici Skupštine grada.
“Na aktuelnom času sam postavio ovo pitanje i zbog građana želim i ovdje javno da istaknem da ovo nije moj hir nego zakonska obaveza lokalne zajednice, koja je dužna da obezbijedi kontinuirano snadbijevanje lijekovima u večernjim časovima, nedjeljom i praznicima”, rekao je Grabež na konferenciji za novinare koju je danas održao ispred Gradske apoteke u centru grada.

On je dodao da nije zadovoljan odgovorom da ne postoji ekonomska opravdanost ovog zahtjeva jer je za finansiranje tog rada potrebno dodatnih 109.000 KM koje bi trebalo da obezbijedi apoteka koja bi dežurala.

“Tada je rečeno da se to ne isplati samo zbog nekolicine zaboravnih građana koji u vrijeme radnog vremena ne stignu da podignu lijek. Da li su to onda građani Banjaluke, Doboja ili Bijeljine oboljeli od demencije, a građani Prijedora nisu”, upitao je Grabež.

On je dodao da je, prema reagovanjima iz Gradske apoteke, uvidio da ne postoji volja da se ovaj problem riješi. “Smatram da kad ima volje ima i načina da se nešto riješi”, istakao je Grabež.

On je dodao da je to zakonska obaveza i da svuda u okruženju postoje dežurne apoteke i niko se ne pita da li to treba ili ne treba, te pozvao lokalnu vlast da učini sve što je moguće da se ovo pitanje što skorije riješi.

Video: KV