Beogradski advokat D. K. (68) uhapšen je zbog sumnje da je u subotu oko ponoći hicima iz pištolja ubio svoju bivšu ljubavnicu Vladanku Vučeljić.

Vučeljić je ubijena u noći između subote i nedjelje oko 23.50 sati dok je otključavala ulazna vrata zgrade u kojoj živi u ulici Pariske komune na Novom Beogradu.

U trenutku dok je pokušavala da uđe u zgradu, ubica je u nju ispalio više hitaca iz pištolja koji su je pogodili u grudi i ruku. Nesrećna žena preminula je na licu mjesta, a ubica je pobjegao.

Kako saznaje blic.rs, advokat D. K, koji je, prema nezvaničnim informacijama, bio u ljubavnoj vezi sa ubijenom ženom, priveden je jučer i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Policija je danas saopćila da postoje osnovi sumnje da je on bio egzekutor stravičnog zločina i da je upravo on ispalio hice u ubijenu ženu.

– Dalja istraga utvrdit će da li iza svega stoje ljubavni problemi ili je u pitanju nešto drugo – priča izvor “Blica”.

Kamera koja se nalazi na ulazu u zgradu snimila je ubistvo, ali i ono što mu je prethodilo.

– Ubijena žena razgovarala je nekoliko minuta sa komšijom ispred zgrade. Nakon što su se rastali, Vladanka je krenula da otključa vrata. Na snimku sigurnosnih kamera zgrade, ali i okolnih zgrada, vidi se muškarac sa kapuljačom koji drži pištolj – dodaje izvor upoznat sa slučajem.

Prema njegovim riječima, sumnja se da je ubica pobjegao kroz drugi ulaz u zgradu, preko parkinga automobilom marke Škoda.

Kurir